Serbest çalışanların global finans ve çalışma partneri Ruul, global büyüme yolculuğundaki yeni iş ortaklıklarının detaylarını düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Mayıs ayının başında Türkiye, ABD ve İsveç’teki üç yeni kuruluşunu duyuran Ruul, yakın zaman önce uluslararası ölçekteki stratejik partnerliklerine bir yenisini daha ekleyerek global vergi uyumluluğu uzmanı Sovos ile bir iş ortaklığına imza attı. Bir yandan globalleşirken diğer yandan yerelleşme konusunda attığı adımlar neticesinde kullanıcılarına bağımsız kariyerlerinde en çok ihtiyaç duydukları finansal servisleri en avantajlı fiyatlarla sunan Ruul, pazar yaratıcısı konumunu güçlendirmeye devam ediyor.
Çalışanların kendi çalışma kurallarını belirleyebildikleri bir düzeni mümkün kılmayı ana misyon olarak belirleyen Ruul, sunduğu yenilikçi çözümlerle freelancer’ların dünyanın her yerinde iş yapabilme hayalini gerçeğe dönüştürme hedefiyle yoluna devam ediyor. Ruul sayesinde serbest çalışanlar şirketleşmenin sabit ve düzenli maliyetlerine ve yüksek eforlu evrak işlerine katlanmadan 150’den fazla ülkede kurumsal müşterilerini faturalandırabiliyor; dilediği kur ve ödeme metoduyla ödeme tahsilatı gerçekleştirebiliyor; sözleşme ve diğer yönetim araçlarıyla işlerini daha düzenli ve verimli yönetebiliyorlar. Özgürce çalışmayı merkeze alan bir kültürü inşa etme sürecinde önemli bir bilgi kaynağı olarak sektöre rehberlik eden Ruul ile kurumlar hizmet aldıkları esnek iş gücünün takip, yönetim ve ödeme süreçlerini tek platform aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.
Global olarak bireylerin istedikleri şirketlerle kolaylıkla çalışabilmesine imkan sağlayan bir platform olarak öne çıkan yenilikçi şirket, sunduğu ek hizmetlerle finansal süreçlerde serbest çalışanların hayatını kolaylaştırıyor. Bu amaçla hayata geçirdiği partnerlikler ile dikkat çeken Ruul, bankacılığa erişimin zor olduğu ülkelerde sanal bankacılık hizmetine de erişim sağlıyor. Bu sayede, bireyler hem global iş pazarında yer edinme imkanı buluyor hem de bankacılık hizmetleriyle kolayca ödeme alma ve bu ödemelere erişim sağlama imkanı elde ediyorlar.
Yeni Akıllı Vergi Asistanı ürünü için pilot ülke olarak Türkiye seçildi
Mayıs ayının başında Türkiye, ABD ve İsveç’teki üç yeni kuruluşunu duyuran Ruul, bunun yanı sıra global ölçekte stratejik partnerliklere imza atarak kurumsal mimarisini de yeniledi. Bu kapsamda Ruul yakın zaman önce global vergi uyumluluğu uzmanı Sovos ile bir iş ortaklığına gitti. Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin yarısının yanı sıra 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteren her büyüklükteki işletmeye hizmet sağlayan Sovos, vergilendirme, işlem uyumu için sürekli kontrol, vergi raporlama ve vergiye ilişkin daha pek çok konuda eksiksiz ve bağlantılı çözümler sunuyor. Ruul, Sovos işbirliğiyle geliştirdiği yeni Akıllı Vergi Asistanı ürünü için pilot ülke olarak Türkiye’yi seçti. Hizmeti en iyi şekilde kurgulamak adına öncelikle belli sayıda kullanıcıya sunulan çözüm, Türkiye’de serbest çalışanların vergisel yükümlülüklerini takip etme sürecini, tek bir panelle dijital olarak yönetilebilir hale getirecek.
“Yetenekler ile organizasyonlar arasındaki iş yapma şekilleri değişiyor”
Toplantıda konuşan Ruul Kurucu Ortağı Esen Bulut, Ruul olarak, işgücünde gerçekleşen paradigma değişikliğini temel alarak, yetenekler ile organizasyonlar arasında iş yapma şekillerinin değiştiğine inanarak çalışıyoruz. Amacımız, iki taraf arasındaki işbirliğini yeni ekonomide daha sorunsuz, güvenilir ve uyumlu hale getiren ürün ve hizmetler geliştirmek. Akıllı Vergi Asistanı da bu vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeni hizmetlerimizden biri. 50 binden fazla serbest çalışan ve 10 binden fazla global kuruma faturalandırma, iş sözleşmesi ve 150 kurda global ödeme çözümleriyle hizmet veren bir platform olarak, global pazardaki güçlü oyuncular ile yeni iş ortaklıkları ve hayata geçireceğimiz yenilikçi çözümlerle pazar yaratıcısı konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.
“Serbest çalışanların en önemli iş ortağı olmaya devam edeceğiz”
Ruul Kurucu Ortağı Mert Bulut ise şu değerlendirmeyi yaptı; “Esnek çalışma dinamiklerine yetişmeye çalışan yasal düzenlemeler, serbest çalışanların yerel uyum noktasında yalnız kalmasına yol açıyor. Özellikle pandemi sonrasında kalıcı hale gelen yurt dışı şirketlerle uzaktan çalışma ve freelance çalışma trendleri, Türkiye’de çalışanlar için vergi ve yasal uyumluluğa dair kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu noktada işletmelere yönelik olarak finansal hizmetler sunarak, büyümelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Stratejik partnerlikler ile büyüyen ve değişen yüzüyle Ruul, faturalandırma, ödeme ve iş anlaşmaları (hizmet sözleşmesi & gizlilik sözleşmesi) özellikleri yanında finans, vergi ve yasal uyumluluk süreçlerinin tek yerden yönetilebildiği bir platform olarak serbest çalışanların en önemli çözüm ortağı olmaya devam edecek.”