30 Nisan 2024
İstanbul / Turkey
İnceleme

Togg ne kadar yerli? İşte kişisel fikrim!

Togg

Togg ve yüzde 100 elektrikli otomobillere ilgi duyan biri olarak Türkiye’nin otomobili ile ilgili fikirlerimi bu videoda açıklıyorum. 29 Ekim 2022 tarihinde Gemlik’te düzenlenen Togg Gemlik Kampüsü açılışı törenini yerinde takip ettim. Bu konuda bazı içerikler de ürettim.

Togg, için 2023 yılında Şubat ayında ön siparişe alınacak. Aracın Mart ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı henüz belli olmayan aracın 300 ve 500 km menzilli sürümleri olacak. Bu iki menzille ilgili olarak sürümler arasındaki fark batarya kapasitesi ve 4 çeker desteği olacak. Türkiye’nin otomobili ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını bu videoda bulacaksınız. Ne kadar yerli? Parçaları nereden geliyor? Olası fiyatı ne olacak? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Öte yandan Togg’un piyasaya sürülecek ilk sürümü C-SUV kategorisinde olacak. Önümüzdeki yıllarda aracın Sedan ve B-SUV sürümleri de piyasaya sürülecek. Aracın olası fiyatının ise 800 bin TL’den başlaması bekleniyor. Bu fiyat baz model için geçerli olacak. Üst paketlerde bu rakam 1 milyon TL’nin de üstüne çıkacaktır diye düşünüyorum. Elbette bu benim kişisel fikrim. Resmi açıklama henüz yapılmadı.

Ben daha önce kampüsün açılışında yaşananları anlattığım kısa bir video sizlerle paylaşmıştım. O videoyu merak edenler buraya tıklayabilir.

YouTube kanalımda yayınlanan aşağıdaki videoda Togg ile ilgili görüşlerimi paylaştım:

Düzenli olarak yayınlanan videolarımı kaçırmak istemiyorsanız kanalıma abone olmayı unutmayın. Abone olmak için burada yer alan linke tıklamanız yeterli.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir