26 Nisan 2024
İstanbul / Turkey
İnceleme

HyperX Streamer Starter Pack inceleme

HyperX Streamer Starter Pack

HyperX Streamer Starter Pack isimli iki üründen oluşan çözümü sizler için inceliyorum.

Özellikle oyun sektöründeki büyüme ile birlikte bu işe giren insan sayısı da arttı. Günümüzde dünya çapında yüzbinlerce kişi başta Twitch olmak üzere YouTube ve benzeri platformlarda canlı yayınlar yapıyor. Bu yayınlar sırasında da farklı donanım çözümleri kullanılıyor. Bu donanım çözümlerinden biri de mikrofon ve kulaklıklar.

HyperX Streamer Starter Pack

Bu alandaki ihtiyacı gören HyperX bağımsız iki ürününü bir kutuda toplayıp buna HyperX Streamer Starter Pack adını vermiş. Kutuda HyperX Solocast mikrofon ve HyperX Cloud Core mikrofonlu oyuncu kulaklığı bulunuyor. Her iki ürünün de giriş seviyesi çözümler olduğunu belirteyim ve ilk olarak HyperX Solocast ile incelemeye başlayayım:

HyperX Solocast neler sunuyor?

Bu mikrofon HyperX markasının ünlü Quadcast ailesinin küçük kardeşi. Giriş seviyesi bir model olduğundan özellikleri de bu ölçüde sınırlı. Ürünle beraber mini bir aide ve bir ucu USB Tip C (bilgisayar bağlantısı için) diğer ucu da Tip C (mikrofonun bağlantısı için) olan bir kablo çıkıyor. Bu kabloyu bilgisayara bağladığınızda cihaz kullanıma hazır hale geliyor. Mikrofon bu özel kaideye döndürerek takılıyor ve istediğiniz zaman yuvasından çıkarmanız mümkün.

Mikrofonun uç kısmında dokunmatik bir yüzey var. Buraya dokunduğunuzda mikrofonun sesini kısıyorsunuz ve normalde yan yüzde kırmızı yanan LED ışık mikrofon kapalı olduğunda sönüyor. Cihazı bilgisayara takar takmaz çalışıyor ve özel bir yazılım ya da sürücüye ihtiyaç duymuyor. Bu arada mikrofon PC, PS4, PS5 ve Mac ile uyumlu olarak çalışabiliyor. Bu ürün kondenser türünde bir mikrofon.

Mikrofonun ana gövdesinin alt kısmında hem 3/8 hem 5/8 inçlik standart mikrofon standı bağlantısı bulunuyor. Bu da ürünü mikrofon ayağına ya da boom koluna takabiliyorsunuz.

HyperX Streamer Starter Pack

Bu ürün Hi-Res 24-bit/96kHz kayıt desteği de sunuyor. Öte yandan bu cihazın yazılım güncellemesini HyperX NGenuity isimli bir yazılımla bilgisayar üzerinden yapabiliyorsunuz. Ben ilk aldığımda yeni bir güncellemeyi bu şekilde yükledim.

Mikrofonun deseni ise Kardioid polar pattern olarak belirlenmiş. Bu da uç kısmından itibaren belli bir mesafeye kadar sesi net ve güzel alabildiği anlamına geliyor. Bu desen kullanıcılar için şu anlama geliyor: Bu mikrofonu canlı yayın vs gibi etkinliklerde kullanabilirsiniz. Ancak röportaj ya da birden fazla kişinin bulunduğu ortamlarda bu mikrofonu kullanmak pek eğlenceli olmayacaktır.

HyperX Streamer Starter Pack

Ben mikrofonla bazı birçok dikey videomu seslendirdim. Ayrıca bazı yayınlarda da kullandım. Genel olarak beni memnun ettiğini söyleyebilirim. Mikrofona fazla yakın (5-10 cm) ‘p’ gibi sesleri çıkarırsanız patlama yapabiliyor. Mesafeye ve ses gücünüze dikkat ederek gayet güzel bir şekilde kullanılabilir.

Set ile ilgili düşüncelerimizi YouTube kanalımızda yayınlanan aşağıdaki videoda bulabilirsiniz:

Düzenli olarak yayınlanan videolarımı kaçırmak istemiyorsanız kanalıma abone olmayı unutmayın. Abone olmak için burada yer alan linke tıklamanız yeterli.

HyperX Cloud Core nasıl bir kulaklık?

Gelelim kulaklığımıza. HyperX Cloud Core 3.5 mm bağlantısından kullanılan bir oyuncu kulaklığı. Kulaklığın üzerinde isterseniz çıkarılabilen mikrofon bağlantısı da bulunuyor. Hoparlör sürücülerinin boyutu 53 mm. Kulak pedleri ise oldukça büyük ve yumuşak bir malzemeden üretilmiş. Kulaklık kafamda iken kulağımı sıkmadı ama pedlerin biraz büyük oluşu uzun kullanımda terlemeye sebep oluyor.

Ses kalitesi gayet iyi ve oyunlar dışında müzik dinlemek için bile kullanılabilecek bir model. Mikrofon kalitesi ise yayın için olmasa da takım arkadaşlarınızla iletişim için yeterli seviyede.

USB bir mikrofon olmadığı için çevresel sesler konusunda yetersiz kalan kulaklıktaki bu sıkıntıyı gören HyperX kutu içeriğine 2 yıllık DTS aboneliği de eklemiş. Bu da güzel bir jest olmuş.

Kulaklığın ağırlığı 315 gram ve kafanızda takılı iken bu ağırlığı yçok hissetmiyorsunuz. Dengeli bir duruşu var. Kulaklığın örgü bir kablosu ve üzerinde ses seviyesini ayarlama tuşu ve mikrofon kapatma tuşu bulunuyor. Bu arada ses seviyesi tuşu Windows üzerinden değil sizin ayarladığınız sesin kulaklığa gelen seviyesini artırıp azaltıyor. Windows üzerinden bunu yapabilmesi için USB bağlantısını kullanması gerekiyor.

Kulaklıkla beraber kutudan bir de bilgisayar kasasına bağlamak için bir ucu çiftli (mikrofon ve hoparlör için ayrı ayrı giriş) diğer ucu dişi 3.5 mm bağlantı kablosu da çıkıyor. Kulaklığın kendi kablosu dizüstü bilgisayar bağlantısı için tasarlanmış. Masa üstü için bu kutudan çıkan kabloyu kullanmanız gerekiyor.

Sonuç olarak bu özel paket bu işlere hevesli yeni yayıncılar için güzel bir çözüm olmuş. Bu işe yeni başlayacaklara bu kiti önerebilirim.

 

HyperX Solocast

  • Kondansör mikrofon
  • Dahili stand
  • Dokunma ile mikrofonu kapatabilme
  • USB TipC bağlantı yuvası
  • Kardioid Polar desen
  • 3/8 ve 5/8 inç mikrofon stand bağlantı yuvaları
  • PC, PS4, PS5 ve Mac uyumlu
  • 800 TL

 

HyperX Cloud Core

  • Çıkarılabilir mikrofon
  • 53 mm sürücü boyutu
  • 315 gram ağırlık
  • Örgü kablo
  • Ses kontrol ayarı ve mikrofon kapatma ayarı

administrator
20 yılı aşkın zamandır içerik üreten teknolojik kişilik. Aynı zamanda uruninceleme.net sitesinin kurucusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir